Spring naar content

Naar een sterke pedagogische basis voor kinderen en jongeren!

21 december, 2022

Vandaag verscheen de beleidsnotitie ‘Een sterke basis door een krachtige samenwerking’. Dit gaat over de samenwerking tussen gemeenten, onderwijs, kinderopvang en zorg. Een belangrijke rol en bijdrage hierin is weggelegd voor maatschappelijke kinderopvang. Hoe sterker die pedagogische basis, hoe beter vragen en problemen die bij opgroeien horen in het gewone leven kunnen worden opgepakt.

Kober kinderopvang ondersteunt deze ontwikkeling van harte. Robert Sänger, bestuurder Kober kinderopvang: “We geloven dat samenwerking binnen het kinddomein ten goede komt aan de kansen voor kinderen. We vullen elkaar aan en samen zijn we compleet. Het is belangrijk dat we anders willen en durven samenwerken, anders willen en durven organiseren en anders willen en durven opleiden. We moeten daarin niet wachten op anderen, maar zelf waar we dat kunnen initiatief nemen. Iedere verandering begint bij jezelf. Je kan je jaren als kind niet overdoen.”

Meer informatie lees je in het bericht op de website van branchevereniging BMK. Of lees hier meer over onze visie op samenwerken binnen Integrale Kindcentra (IKC).