fbpx Spring naar content

“Bij Kober krijg ik alle ruimte om mijzelf te ontwikkelen en mijn eigen pad te bewandelen”

28 november, 2022

16 jaar was Wendy Berendsen, toen zij binnenstapte bij Kober. Wendy begon als stagiaire pedagogisch medewerker. Ze is nooit meer weggegaan. Kober en alles wat er bij kinderopvang komt kijken, kent ze door en door. In oktober startte ze met haar nieuwe baan: unitmanager Groene Dorpen. Bij Kober natuurlijk! 

Ruimte krijgen voor ontwikkeling is ook die ruimte nemen

Wendy, nu 33 jaar, vertelt: “Ik werkte inmiddels op de afdeling Human Resources (HR), toen ik de vacature voor startende unitmanager voorbij zag komen. Ik dacht meteen: dat is iets voor mij. Bij Kober krijg je alle kansen, maar je moet ze wel zelf pakken. Zo’n sollicitatie blijft spannend, ik had geen managementopleiding of – ervaring. De gevraagde capaciteiten en competenties heb ik wel. Is dat genoeg? Ik schreef de brief, een gesprek en een talentenscan volgde. Wat blijkt? Ik rijd nu dagelijks tussen de groene dorpen, Ulvenhout, Chaam, Ulicoten en ben verantwoordelijk voor alle locaties in die dorpen. Een aanvullende opleiding mag ik nog uitzoeken. Dat is echt Kober.”

Wie ben ik en wat wil ik?

Wendy Berendsen

Wendy Berendsen

“Wat bij mij past als mens, dat heb ik ontdekt bij Kober. Door steeds te doen wat je leuk vindt, weet je waar je interesses en talenten liggen. Dat begint al op de groep, als pedagogisch medewerker. Je bent er voor de kinderen, maar er zijn altijd extra vragen. Wie geeft de rondleiding aan ouders? Wie pakt de planning op? Wie organiseert de open dag? Wat je leuk lijkt, doe je gewoon en daardoor groei je.”

Mijn pad binnen Kober

Na haar stage bleef Wendy als invalkracht werken, daarna kreeg zij een vaste aanstelling bij de bso. Die baan bij de bso combineerde zij later met een baan als planner in de ochtend. “Op kantoor kreeg ik het steeds drukker met personeelszaken. Uiteindelijk besloot ik volledig van de bso-groep af te gaan. Geen kinderen meer die op me af kwamen rennen, daar moest ik wel aan wennen. Maar voor mijn eigen ontwikkeling was het de juiste stap.” Wendy combineerde haar werk met een opleiding human resources en ze vond haar uitdaging in de werving en selectie van medewerkers. Tot de nieuwe functie van unitmanager dus. “Ik heb bij Kober mijn eigen pad mogen bewandelen, steeds mezelf mogen ontwikkelen.“

Geen dag is hetzelfde als unitmanager

Nu Wendy unitmanager is komen haar kwaliteiten als planner, ervaring met werving en selectie en de verbinding met de kinderen en medewerkers op de groep allemaal samen. “Ik weet wat het is om op de groep te staan. De planning rondkrijgen, vragen van ouders, ziekmeldingen. Die praktische dingen combineren met samen aan iets groters bouwen, zoals pedagogisch beleid, aantrekken van medewerkers of wat medewerkers nodig hebben om het fijn te maken voor de kinderen. Daar gun ik de medewerkers hun eigen ontwikkeling in.”

Veel om trots op te zijn

Opleidingen horen bij de ontwikkeling van medewerkers. Een inspirerende workshop over hoe kinderen nog meer spelend te laten leren en ontdekken, bijvoorbeeld. Medewerkers passen dit direct toe door een vergadering te organiseren met alle 8-plussers aan de grote bso-tafel. Wendy vertelt: “Een kind was voorzitter, een ander notulist en iedereen mocht inbrengen hoe we de bso-tijd nog leuker maken samen. Als ik naar die tafel kijk, dan ben ik trots! En wist je dat medewerkers zelf onze babyscholing hebben geschreven? Dit is nu een landelijk erkende training. Dat is toch geweldig! En dat kan dus allemaal bij Kober.”

Wendy, tot slot: “Je kwaliteiten worden gezien bij Kober. Sterker nog, we zitten erop te wachten. Er zijn zo veel kansen en vacatures bij ons, we zien je graag. Kober is mijn eerste, enige werkgever en dat blijft voorlopig zo.”