Spring naar content

Een leven lang leren met Kober en GoodHabitz

14 april, 2022

Kober introduceerde in april 2022 het online platform GoodHabitz. Alle medewerkers hebben nu gratis toegang tot diverse online cursussen, trainingen en masterclasses. Werknemers kiezen zelf wat zij interessant vinden én op welke manier zij dat willen leren. Van mindfulness tot een Excel-cursus of een leiderschapstraining; GoodHabitz brengt álles binnen handbereik.

Arthur Faessen, Manager HR, en Xandra Ramaekers, HR-adviseur a.i. bij Kober zijn enthousiast en hopen dat medewerkers dit enthousiasme delen. Faessen: “De mogelijkheid om je te ontwikkelen in de snelheid en de richting die jij wilt en die op dit moment het beste bij jou past. Hoe mooi is dat?” Ramaekers vult hem aan: “We stimuleren al onze medewerkers hun talenten te ontwikkelen.”

Wat is GoodHabitz?

Het online platform GoodHabitz is ontwikkeld voor organisaties die willen investeren in hun werknemers. Bij Kober zetten medewerkers zich dagelijks in voor de groei en ontwikkeling van kinderen, maar Kober hecht ook waarde aan de groei van collega’s, als mens én als professional. Kober helpt daar graag bij. (Werk-)geluk en persoonlijke groei komt de vitaliteit ten goede, en daarom introduceert Kober GoodHabitz.

Medewerkers van Kober hebben via hun eigen online account onbeperkt toegang tot een groot online cursusaanbod dat maandelijks wordt uitgebreid. “Het aanbod is enorm. Ik heb nog niet alles kunnen bekijken, zo veel is het”, vertelt Ramaekers. “In zo’n groot aanbod ontdek je steeds weer iets nieuws. Ik raad iedere collega daarom aan om er gewoon eens in te duiken. De trainingen zijn voorzien van korte introductieteksten. Zo zie je meteen wat er allemaal mogelijk is en wat er bij je past.”

Ramaekers legt uit hoe je eenvoudig aan de slag gaat met de tool. “Je start met een GoodScan. Aan de hand van een aantal vragen over je interesses stelt de tool een trainingsvoorstel samen. Daarna kies je een training.” Op basis van je afgeronde trainingen creëert GoodHabitz een algoritme. Daardoor krijg je een persoonlijk aanbod te zien en kies je eenvoudig voor meer verdieping en verbreding.

Leren op de manier die bij je past

GoodHabitz biedt verschillende leermethoden aan. Medewerkers kunnen onder andere kiezen uit een videocursus, tekst, een quizvorm en het bijwonen van GoodHabitz Talks. Ramaekers: “Bij Kober werken verschillende medewerkers die allemaal op een andere manier leren. Dat is afhankelijk van hoeveel tijd je er wekelijks aan wilt besteden, op welke momenten je graag leert en in welk tempo. Onze pedagogisch medewerkers hebben andere werktijden dan onze kantoormedewerkers en leren dus ook liever op andere tijdstippen. GoodHabitz past daarom perfect bij onze dynamische organisatie.”

Investeren in jezelf

Het aanbod van GoodHabitz staat los van de verplichte scholing en opleidingen van Kober. Ramaekers: “In de kinderopvang is er voor medewerkers vaak verplichte scholing die bijdraagt aan de beroepsontwikkeling, maar de persoonlijke ontwikkeling van onze medewerkers vinden wij net zo belangrijk. Met GoodHabitz laten we zien dat leren leuk is, dat het voor iedereen is en dat wij ze stimuleren om alles uit zichzelf te halen.”

“Er zijn natuurlijk ook werkgerelateerde situaties waarvoor we GoodHabitz inzetten”, vervolgt Ramaekers. “Als een medewerker bijvoorbeeld bij mij aanklopt omdat hij of zij meer vaardigheden wil opdoen voor het gebruik van Excel of PowerPoint, verwijs ik die persoon door naar de tool. Een medewerker kan dan zelf het moment kiezen om te leren.”

In 2022 startte bij Kober ook het project Vitaliteit. GoodHabitz biedt verschillende trainingen aan die aansluiten bij deze speerpunten, zoals Veerkracht, Ademhaling, Lekker in je Vel en Mentale kracht. “GoodHabitz draagt zo bij aan een laagdrempelige en gezonde leercultuur bij Kober”, sluit Ramaekers af. “We waarderen al onze medewerkers en willen dat zij zich bij ons vrij voelen om te leren”

Vind jij jezelf (blijven) ontwikkelen ook belangrijk? We bieden je bij Kober graag de mogelijkheid. Bekijk hier onze vacatures.