Spring naar content

Hilda is muziekdocent én invalkracht op de bso

26 augustus, 2021

Als zzp’er geeft Hilda Veen wekelijks gemiddeld aan 60 tot 70 kinderen les in haar eigen muziekschool. Best druk, maar toch reageerde ze op het bericht dat ze voorbij zag komen op Facebook. Kober zoekt mensen uit de creatieve sector die als invalkracht op de buitenschoolse opvang aan de slag gaan. Ze werd aangenomen. Sinds een tijdje is Hilda als invalkracht aan de slag op verschillende Kober-locaties. En dat bevalt haar zo goed, dat ze per 1 augustus 2021 vaste invalkracht is op de unit Bavel.

Ervaring met kinderen heeft Hilda meer dan genoeg. Niet alleen als gitaarleraar, ook als moeder van vier kinderen. “Ik ben opgeleid aan het conservatorium en als muziekpedagoog, maar bij de bso werk ik eigenlijk ook vanuit mijn moederhart”, vertelt ze. “In eerste instantie dacht ik dat Kober op zoek was naar mensen met een creatieve achtergrond om workshops te geven. Dat was bekend terrein voor mij, want ik ga wel vaker met mijn gitaar langs op scholen. Maar nu draai ik op de bso volledig mee. Elke locatie waar ik kom is anders, maar toch ook deels hetzelfde. Ik hou van de afwisseling en geniet van de goede sfeer tussen de collega’s onderling en met de kinderen.” Lachend voegt ze er aan toe: “Het werken als pedagogisch medewerker op de bso is erg leuk; kinderen geven ook liefde terug.”

Zingen en muziek maken
De wervingscampagne van Kober was specifiek gericht op mensen uit de creatieve of sportieve sector, die een paar uur per week hun passie willen delen op de bso. Om zo bij te dragen aan samen spelen, samen leren, samen groeien. Hilda zet haar muzikale kwaliteiten met regelmaat in. “Soms is er al een programma voor de kinderen. Als invaller wil ik me niet opdringen, dus ik stem altijd eerst af met de vaste krachten. Maar we doen regelmatig wel iets met muziek. Even zingen bijvoorbeeld. Ik merk dat de kinderen dat heel leuk vinden. Voor de Top bso gaan we in overleg bekijken of er zo nu en dan projectmatig een aantal weken iets met muziek/gitaar gedaan kan worden

Nu het vakantie is, werkt Hilda de hele dag op de bso. Als het schooljaar straks weer begint, wordt het lastiger om haar verschillende activiteiten te combineren. “De tijden van de bso vallen dan samen met de tijden waarop ik gitaarles geef. Dat betekent dat ik minder vaak kan invallen. Maar we gaan kijken hoe het loopt. Ik ben nu vaste invalkracht in Bavel. Misschien kunnen we daar bijvoorbeeld op woensdagochtend wel structureel iets met muziek gaan doen.”

Klinkt dit voor jou als muziek in de oren? Kober is altijd op zoek naar creatieve pedagogische medewerkers. Bekijk hier de laatste vacatures en check of je met jouw diploma ook in aanmerking komt voor een baan als pedagogisch medewerker.