Spring naar content

ISO certificaat waardering voor kwaliteit

21 juli, 2021

Bij Kober leggen we de lat hoog als het gaat om kwaliteit. Daarom zijn we er trots op te kunnen melden dat we ISO 9001 gecertificeerd zijn. Marjolein Delleman (beleidsmedewerker Kwaliteit): “ISO 9001 is een internationaal kwaliteitskeurmerk, dat checkt of we onze organisatiedoelstellingen op de juiste manier vertalen naar de uitvoering. Anders gezegd: of we doen wat we zeggen dat we doen.”

Het certificaat, dat geldig is tot september 2024, is van toepassing op: ‘Het bieden van kinderopvang aan kinderen van 0 tot 13 jaar, op een plek waar spelen en leren samenkomen. En het, als partner in de opvoeding, leggen van een basis voor een leven lang ontwikkelen.’

“Binnen onze organisatie stellen we hoge eisen aan de manier van werken”, legt Marjolein uit. “De kern van ons kwaliteitsmanagementsysteem, is dat we continu kijken of en hoe we zaken kunnen verbeteren. Altijd met als doel om de beste opvang te bieden voor ieder kind. Kober is daarin uniek, in vergelijking met andere kinderopvangorganisaties. Zo voeren we interne audits uit, verzamelen we veel gegevens uit de praktijk en zorgen we dat onze medewerkers kennis hebben van de nieuwste ontwikkelingen op pedagogisch gebied.”

Om de ISO certificering te kunnen behouden, vindt er elk jaar een externe audit plaats. Een onafhankelijke deskundige kijkt dan of het kwaliteitsmanagementsysteem voldoet aan de eisen van ISO 9001. Dat gebeurt zowel per locatie, als op het niveau van de hele organisatie. “Zelf doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat ouders hun kind met een gerust hart bij ons achterlaten. Het ISO certificaat voelt als een extra erkenning voor onze inspanningen”, aldus Marjolein.