Spring naar content

Kinderopvanglocaties Heerle krijgen nieuwe naam: Kober kindcentrum in het Dorp

21 december, 2021

In het Brabantse dorp Heerle staan de buitenschoolse opvang Berkentuin, de peuteropvang Berkenveld en kinderdagverblijf Dommel. De drie Kober-opvanglocaties gaan vanaf 1 januari 2022 samen verder onder één naam: In het Dorp. Onder de nieuwe naam willen we op deze locatie ook kinderen uit de omgeving verwelkomen.

“De huidige namen Berkenveld en Berkentuin verwijzen naar de aangrenzende basisschool Berkenveld”, legt Resi Beentjes, unitmanager bij Kober, uit. “Met deze naamswijziging willen we laten zien dat de opvanglocaties voor alle kinderen in de omgeving zijn. Dus niet alleen voor kinderen van basisschool Berkenveld, maar bijvoorbeeld ook voor kinderen van andere basisscholen en kinderen uit het nabijgelegen dorp Wouw.”

Gemoedelijk en kleinschalig

Op 1 februari 2022 sluiten de kinderopvanglocaties van Kober in Wouw. “Dat was een extra reden om een nieuwe naam te kiezen”, vertelt Resi. “Veel ouders die hun kinderen naar onze locaties in Wouw brengen, zijn gehecht aan de gemoedelijkheid en kleinschaligheid van de opvang. In Heerle kunnen zij hun kinderen nu alsnog onderbrengen op de manier die ze gewend zijn; in een rustige sfeer en met veel aandacht voor de omgeving.”

Medewerkers kozen de naam zelf

“Kober-medewerkers van onze kinderopvanglocaties in Heerle mochten zelf voorstellen doen voor de nieuwe gezamenlijke naam”, vertelt Resi. “We hebben gekozen voor In het Dorp omdat de locaties een knusse sfeer hebben en er altijd dezelfde vertrouwde gezichten voor de groep staan. De locatie zit ook een beetje verstopt aan een zijpaadje van de hoofdstraat van het dorp. Het is echt een verborgen pareltje dat meer bekendheid verdient. Dus tegen geïnteresseerde ouders zou ik zeggen: kom vooral eens vrijblijvend een kijkje nemen tijdens een persoonlijke rondleiding.”

Wil je alvast meer weten? Kijk dan deze video waarin kinderen, ouders en medewerkers vertellen hoe leuk het is bij Kober kindcentrum in het Dorp.