Spring naar content

Mooie resultaten werkbeleving bij Kober

11 juli, 2023

Ieder jaar houden we een medewerkers tevredenheidsonderzoek. In dit stuk lees je meer over de resultaten. Onze medewerkers beoordelen het werken bij Kober met een 7,7. Dit mooie cijfer is hoger dan het gemiddelde van vorig jaar (7,6). Wist je dat Kober hiermee dit jaar zelfs iets hoger scoort dan het branche gemiddelde (7,6)?

Eerst even de cijfers…
Bij Kober scoren wij hoog op de volgende onderdelen:

  • de relatie met collega’s (8,2)
  • de mate waarin je trots bent op je locatie / afdeling (7,9)
  • de relatie met mijn leidinggevende (7,9)
  • mijn werkplezier bij Kober (7,8).

Dit zijn resultaten waar wij enorm trots op zijn!

Een dikke pluim voor onze medewerkers!
Onze medewerkers werken iedere dag met passie samen aan de ontwikkeling van kinderen en de ondersteuning van ouders. En dat doen we heel graag met elkaar! Niet voor niets is het meest benoemde positieve punt de relatie met collega’s! Vanuit Kober streven wij niet alleen naar het beste voor de kinderen, maar ook het beste voor onze medewerkers. Onze ambitie is om de beste werkgever van Noord-Brabant te zijn! Daarom gaan we vanzelfsprekend aan de slag met de verbeterpunten vanuit het onderzoek.

Ruimte voor ontwikkeling bij Kober
Binnen de kinderopvangbranche is de personele bezetting en werkdruk een belangrijk aandachtspunt. Ook bij Kober is dit het geval. We doen er alles aan om dit te verbeteren. Zo zijn we bijvoorbeeld gestart met de inzet van groepshulpen op locaties, om de werkdruk onder de collega’s te verminderen. Ook voeren we actief wervingscampagnes om mensen enthousiast te maken voor de kinderopvang. Daarnaast hebben we een breed opleidingsaanbod om de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren.

Vitaliteit
Daarnaast hebben we veel aandacht voor vitaliteit. We zien onze medewerkers namelijk graag in balans, in beweging, fit en gezond. Hiervoor bieden wij onder andere een vergoeding voor een sportabonnement en een fietsplan. We organiseren verschillende evenementen waar medewerkers kosteloos aan deel kunt nemen, zoals de wandel challenge, hand- en voetbaltoernooien en we betalen de inschrijfkosten voor hardloopevents.

Ook leuk om te delen…
Eind maart hebben we het klanttevredenheidsonderzoek verstuurd naar onze klanten. De algemene beoordeling is – net als vorig jaar – een 8,1. Als we het splitsen naar opvangvorm dan krijgt het kinderdagverblijf een 8,3 (was 8,2), de peuteropvang een 8,5 (was 8,3) en de buitenschoolse opvang een 7,9 (was 7,9). Een resultaat om trots op te zijn!

Wil je meer weten? Lees dan hier het uitgebreide bericht hierover.

Enthousiast geworden?
We zien je graag! Bekijk hier onze openstaande vacatures.