Spring naar content

Kober ontvangt twee Bazen van Morgen

2 juni, 2022

CEO’s staan stoel af aan leerlingen en beloven: ‘je mag mij tot je netwerk rekenen’

Ruim 400 kinderen tussen de 10 en 17 jaar nemen in de week van 30 mei 2022 voor één dag de baan over van 309 Nederlandse CEO’s, politici en directeuren. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren leerlingen hoe het is om de leiding te hebben. Ook Maudy Hylkema (interim bestuurder van Kober kinderopvang) doet dit jaar mee. Donderdag 2 juni waren Murad Alissa (12 jaar) en Sanae Chattou (12 jaar) de baas bij Kober. 

JINC, een non-profitorganisatie die strijdt tegen kansenongelijkheid onder jongeren, wil met JINC Baas van Morgen de aandacht vestigen op het feit dat een goede loopbaan voor veel kinderen moeilijk bereikbaar is. Want wie toevallig geboren is in een omgeving met sociaaleconomische achterstand heeft minder kans om het ver te schoppen – hoe slim of talentvol hij of zij ook is, zo blijkt onder meer uit onderzoek van de Onderwijsinspectie. De kinderen doen bovendien een waardevol contact op voor later: de bazen in kwestie beloven hun jonge collega’s dat ze later een beroep op hen mogen doen.

JINC Baas van Morgen 2022
JINC Baas van Morgen vindt dit jaar voor de achtste keer plaats. Het is een feestelijk evenement voor leerlingen van de basisschool of het vmbo die eerder al leerden hoe ze moeten solliciteren, netwerken of ondernemen. Als ‘JINC Baas van Morgen’ schuiven zij aan bij vergaderingen, spreken de medewerkers toe, brainstormen en geven hun visie op bepaalde zaken.

Bazen van Morgen bij Kober
Maudy Hylkema: “Bij Kober kinderopvang hechten we veel waarde aan ruimte voor ontwikkeling. We zijn een lerende organisatie en vinden input van de toekomstige generatie belangrijk. Daarom hebben we Murad Alissa en Sanae Chattou gevraagd om mee te denken over de Kober Kinderadviesraad.” Deze raad is nieuw voor Kober. In de raad denken kinderen mee over onderwerpen die ze belangrijk vinden in de kinderopvang. Zo krijgen alle kinderen een stem. Murad en Sanae hebben meegedacht en tips gegeven om de bso voor alle leeftijden nog leuker te maken.

De kinderen vonden het een leuke dag. Murad Alissa en Sanae Chattou: “Woh, wat doen jullie veel voor al die kinderen van verschillende leeftijden.”