Spring naar content

Ouders vinden Sprookjestuin in Chaam een warme en vertrouwde plek voor hun kind

20 februari, 2024

Een kleinschalige en knusse opvang, dat is Sprookjestuin in Chaam. De plek waar je je kind één of meerdere dagen naartoe brengt, moet goed voelen voor ouders. Esther, Renee en Nikki hadden alle drie na een rondleiding een warm gevoel bij Sprookjestuin. Dat gevoel bleek waarheid, hun kinderen hebben het enorm naar hun zin.

Esther van der Graaff woont sinds april 2022 in Chaam en heeft twee kinderen. Haar zoontje (3,5 jaar) speelt graag bij kinderdagverblijf Sprookjestuin. Haar dochter (5 jaar) ging na een verhuizing nog enkele maanden naar Sprookjestuin, voordat ze naar school mocht.

Kober kinderopvang Sprookjestuin in Chaam‘Mijn eerste kind ging vroeger naar een gastouder. Eerlijk gezegd had ik een negatief beeld van een kinderdagverblijf. Het leek mij grootschalig en onpersoonlijk, maar locatie Sprookjestuin bewijst het tegendeel. Wij zijn daar in een warm bad terecht gekomen. Het is een klein team met vaste medewerkers, dus er is altijd een bekend gezicht. Het viel mij op dat zij na de eerste week onze kinderen al heel goed kenden. De pedagogisch medewerkers doen altijd meer dan nodig is, zetten net een stapje extra voor mijn kinderen. Mijn zoon is 3,5 en bijna klaar voor school. Omdat hij al zo ‘groot’ is, mag hij meehelpen met de baby’s of mee naar de bakker. Dat maakt hem trots! Sprookjestuin is klein en vertrouwd en dat geeft rust voor de kinderen. In de slaapkamer liggen maar één of twee baby’s te slapen, waar vind je dat nog? Als ik mijn kinderen ophaal, zie ik hoe blij ze zijn. Al mijn zorgen zijn weggevallen sinds mijn kinderen naar Sprookjestuin gaan. Ik ga met een gerust hart werken.’

Renee Knevels heeft een pasgeboren baby, een dochtertje van 1 maand. Daarnaast heeft zij een zoontje van bijna 2 jaar. Len gaat al naar Sprookjestuin, vanaf april mag hij zusje Novi meenemen.

‘Toen Len vorige maand grote broer was geworden, hebben ze dat goed gevierd bij Sprookjestuin. Alle kinderen hadden rompertjes versierd, die wij mee naar huis kregen. Len vond het geweldig, en wij ook. Het bewijst weer eens hoe betrokken de pedagogisch medewerkers zijn bij ons gezin. Ze kijken echt wat er leeft bij het kind, zijn zorgzaam, lief en belangstellend. Len heeft soms wat moeite met het afscheid nemen van mij of mijn man in de ochtend. De medewerkers weten dat, daarom sturen ze mij even later een foto toe. Als ik daarop zie hoe lekker hij aan het spelen is, ben ik gerustgesteld. Ze doen leuke dingen bij Sprookjestuin en kinderen leren er veel. Handjes wassen, gezicht poetsen voor de spiegel, zelf je jas aandoen, samenwerken met andere kindjes. Sprookjestuin heeft verticale groepen, dat betekent dat kindjes van 0 – 4 jaar bij elkaar in één groep zitten. Ik vind dat een groot voordeel want kinderen leren zo van elkaar. Len en Novi zitten straks samen in een groep, vanaf april gaat Novi ook naar Sprookjestuin. Daar breng ik haar in alle vertrouwen naartoe.’

Nikki Wolff heeft ook twee kinderen. Haar zoontje gaat naar de Sprookjestuin, haar dochter gaat naar school en naar een bso in Chaam. Maar niet lang meer, want Nikki emigreert naar Portugal met haar gezin. Het liefst neemt ze alle medewerkers van Sprookjestuin mee naar haar nieuwe woonplaats.

‘Voor mijn dochter Sophia zocht ik zo’n 5 jaar geleden opvang in Chaam. We oriënteerden ons en regelden een rondleiding bij Sprookjestuin. Vanaf het moment dat we daar binnenstapten, voelden we ons echt welkom. Dat kwam vooral door de reactie van de kinderen. Ze kwamen naar ons toe, vertelden dingen over de locatie, lieten hun speeltjes zien, sommige liepen nieuwsgierig mee met de rondleiding.  We zagen dat de kinderen zich op hun gemak voelden. Doordat kinderen van verschillende leeftijden bij elkaar in een groep zitten, leerde Sophia hoe zij met baby’s om kon gaan. Ze mocht weleens meehelpen met het geven van een flesje en knuffelde de baby dan zachtjes. Toen haar broertje werd geboren, was een baby heel gewoon voor Sophia. Ze wist precies hoe ze met haar kleine broertje om moest gaan. De pedagogisch medewerkers zijn goud waard bij Sprookjestuin. Ze zorgen met liefde voor de kinderen en hebben er veel plezier in. Ook hebben ze goed contact met ouders. Eén keer per jaar is er een borrel voor alle ouders en kinderen, zodat je andere ouders kan ontmoeten.’

Verwacht je een kindje en ben je op zoek naar opvang voor je kind?

Plan een rondleiding in en kom eens kijken. Sprookjestuin is een kleinschalig en gemoedelijk kinderdagverblijf in het centrum van Chaam. Je kunt rekenen op vaste medewerkers die vanuit hun hart voor jouw kind zorgen.