Spring naar content

Superhelden van Kober zamelen geld in voor Stichting Gijsje Eigenwijsje

10 november, 2021

De bso’s van Kober kinderopvang Groene Dorpen organiseerden een superheldenweek om geld in te zamelen voor Stichting Gijsje Eigenwijsje. Tijdens de superheldenweek zijn er verschillende acties opgezet om kinderen met een levensbedreigende ziekte en hun gezin een vakantie aan te bieden.

Anne Laming is Unitmanager Groene Dorpen bij Kober. Ze is erg trots op de inzet en de creativiteit van de verschillende bso’s. “De kinderen hebben hun best gedaan om geld in te zamelen. Er zijn koekjes gebakken, flessen ingezameld en er is een eigen markt georganiseerd. Dit alles stond in het teken van de superheldenweek.” Wat is een superheld dan precies? Volgens Laming is dit eenvoudig. “Je bent een held als je een ander helpt. Dit was de belangrijkste boodschap die we de kinderen wilden meegeven. We hebben ingezet op respect voor elkaar en maatschappelijke betrokkenheid.”

Laming: “Stichting Gijsje Eigenwijsje is een lokaal goed doel. Veel ouders uit de omgeving kennen het en dragen de stichting een zeer warm hart toe. Veel kinderen op onze bso hebben dezelfde leeftijd als Gijsje. Dit goede doel maakte daardoor veel indruk op ze.”

Het resultaat is een cheque van €620,90. Op 4 november 2021 nam Nicole Baeten, moeder van Gijs en oprichtster van Gijsje Eigenwijsje, de cheque in ontvangst bij bso de Vonder in Riel. “De kinderen van deze bso hebben de cheque overhandigd”, vertelt Laming. “Zij zijn de echte superhelden en hebben dit prachtige bedrag samen met de pedagogisch medewerkers van de verschillende vestigingen opgehaald.” Baeten is trots op de kinderen van Groene Dorpen. “Het was een heel mooi moment voor de stichting, maar ook voor de kinderen van de bso’s. Het was een feestelijke overhandiging. Ze mogen zeker trots zijn op zichzelf.”

Foto Kober overhandiging cheque

“Het geld wordt zo snel mogelijk ingezet om gezinnen een weekje weg aan te bieden”, vertelt Baeten. “We zorgen ervoor dat zieke kinderen en hun gezinnen mooie herinneringen kunnen maken en van elkaar kunnen genieten. Ik wil de kinderen van Kober ontzettend bedanken voor hun inzet!”

Laming: “Ik ben erg trots op ons mooie, creatieve en flexibele superheldenteam én op wat zij in een week, samen met de kinderen, voor elkaar hebben gekregen.”

Superhelden gezocht
Kober zoekt zelf ook nog enthousiaste en creatieve superhelden voor de voorschoolse opvang en de buitenschoolse opvang van Unit Groene Dorpen (Riel, Alphen, Baarle Nassau, Chaam, Ulvenhout en Ulicoten). Wil je hier meer over weten? Bekijk dan hier onze vacatures.