Spring naar content

Coronavirus
Hoe gaan we
hier mee om?

spikeball yKsBMhgNpRs unsplash

Op deze pagina lees je steeds de meest actuele informatie.

26 juni 2021

Per vandaag is een aantal coronamaatregelen versoepeld. Dit betekent voor de kinderopvang het volgende. We blijven ons houden aan de volgende basisregels:

  • Was vaak en goed je handen.
  • Houd 1,5 meter afstand van volwassenen.
  • Blijf thuis bij klachten en laat je direct testen.


Wat gaat er veranderen?

  • De indeling in ‘bubbels’ vervalt. Verschillende groepen kinderen kunnen weer samen spelen.
  • Ouders mogen onder voorwaarden weer binnen komen op locatie. Of dat op jouw locatie kan en mag, hoor je van je locatie. De 1,5 meter afstand tussen volwassenen blijft altijd gelden.
  • Kom je uit een oranje/rood gebied? Dan geldt voor volwassenen een quarantaineplicht bij thuiskomst. Kinderen tot 12 jaar zijn uitgezonderd van deze quarantaineplicht, maar voor hen geldt wel het dringende advies om ook in quarantaine te gaan. Bij een negatieve testuitslag kunnen ouders en kinderen na de 5e dag uit quarantaine.
  • Voor kinderen en ouders die de afgelopen 8 weken corona hebben gehad (bevestigd door de GGD), zijn uitzonderingen in de thuisblijfregels opgenomen voor situaties waarin zij of hun huisgenoten klachten hebben.

Voor het doorgeven van persoonsgegevens aan de GGD (Bron en Contact) hoef je geen toestemming meer te geven. Dit is nu vastgelegd in de Wet Publieke Gezondheid. Je kunt ons via de Ouderapp wel laten weten dat je bezwaar hebt tegen het doorgeven van jouw gegevens aan de GGD voor het bron- en contactonderzoek. Dit doe je als volgt: ga naar account -> kind selecteren -> toestemmingen.


6 mei 2021

Onze locaties zijn gelukkig weer open voor alle kinderen. Voor de periode dat de kinderopvang door corona gesloten was, ontvangen ouders van de overheid een tegemoetkoming in de kosten.

De overheid heeft nu aangegeven wanneer ze de compensatie gaan uitbetalen. Kijk voor actuele informatie en wat dit voor ouders betekent op de site van de Sociale Verzekeringsbank (https://www.svb.nl/nl/kinderopvang).

De overheid vergoedt het deel tot het maximale uurtarief voor de kinderopvangtoeslag. Het deel boven het maximum uurtarief tot het Kober tarief, hebben ouders al van Kober ontvangen. Met uitzondering van de bso ouders, zij ontvangen half juni de compensatie voor de periode van 1-18 april van Kober.

Meer informatie

Klik hier voor veelgestelde vragen over corona

Informatie en contact

Op de website van de overheid vind je meer informatie.

Voor informatie die niet op deze website te vinden is verwijzen we je graag door:

  • Voor informatie over het coronavirus, de verspreiding en preventiemaatregelen: RIVM of telefonisch via 0800 – 1351.
  • Voor vragen over het coronavirus in relatie tot je persoonlijke gezondheidssituatie of die van jouw kind: je eigen huisarts.
  • Voor overige vragen zijn we bereikbaar via e-mail serviceteam@kober.nl of neem contact op met je unitmanager.