Spring naar content

Wat is flexibele opvang?

Breda16

Heb je flexibele werkuren waarbij je bijvoorbeeld de ene week op maandag werkt en de andere week op dinsdag? Dat biedt onze flexibele opvang uitkomst. Dit is opvang voor minimaal 1 (dag)deel per week zonder vaste dagen. Je sluit een contract af voor 40, 47 of 52 weken en het aantal dag(del)en dat je per week nodig hebt. Welke dagen dit precies zijn, geef je per maand aan ons door.

Voor flexibele opvang berekenen we een hoger uurtarief. Daarvoor kunnen we garanderen dat je kind bij ons terecht kan en er op de groep voldoende pedagogisch medewerkers staan. Dit is Kober wettelijk verplicht voor de medewerker-kindratio.

Flexibele opvang in zijn werk:

  1. Flexibele opvang is mogelijk op een aantal, meestal grotere, kinderdagverblijven (kdv). Voor buitenschoolse opvang (bso) zijn er op bijna alle locaties mogelijkheden. Het kan zijn dat er een maximum aantal plaatsingen (op kdv en bso) per locatie of groep is. Het serviceteam en de unitmanager kijken graag wat er voor jou mogelijk is.
  2. Je neemt minimaal 1 dagdeel per week af. Een dag om de week is geen flexibele opvang.
  3. Een combinatie van flexibele en reguliere opvang is mogelijk. Je combineert dan wekelijks een vaste dag met minimaal één flexibel dagdeel.

Voor meer informatie over de spelregels van de flexibele opvang kijk je in de ouderapp. Heb je flexibele opvang nodig, neem dan contact op met ons serviceteam via 076-504 56 05. We helpen je graag!