Spring naar content

De Springplank proost op einde grootse renovatie: ‘Nu kunnen we weer jaren vooruit’

27 maart, 2023

TETERINGEN – Een tijdcapsule met onder meer een setje airpods en informatie over de oorlog in Oekraïne is maandagochtend begraven bij het vernieuwde pand van Kindcentrum De Springplank in Teteringen. ,,Wij weten hier hoe de wereld in 10 jaar tijd kan veranderen.”

In 2012 trok basisschool De Springplank samen met kinderopvangorganisatie Kober en basisschool De Wegwijzer in het splinternieuwe brede schoolpand De Mandt in Teteringen. Nieuwbouwwijk de Bouverijen was net in ontwikkeling en de verwachting was dat het gebouw ruim genoeg zou zijn voor twee basisscholen.

Gezond binnenklimaat
,,Nu zijn we ruim tien jaar verder en zitten we met De Springplank toch op een andere locatie”, zegt schooldirecteur Sjoerd Hagen. ,,We zijn blij dat dit oude schoolpand in beeld kwam toen duidelijk werd dat De Mandt te klein werd. Nu de renovatie erop zit, kunnen we hier jaren vooruit. Het pand is duurzaam en voldoet aan alle eisen op het gebied van ventilatie en een gezond binnenklimaat.”

Samen met de kinderen werd maandagochtend geproost op het vernieuwde schoolgebouw aan de Groenstraat. Naast het hoofdgebouw zijn ook de bijbehorende gymzaal en het schoolplein opgeknapt.

Lees het hele bericht op ad.nl

Foto: © Pix4Profs-Ron Magielse