Spring naar content

Pedagogisch principes

In de kindertijd wordt de basis gelegd voor de rest van het leven. Daarom is het belangrijk dat je kind goede begeleiding krijgt. Van jou als ouder. En van ons als professionals. Welke pedagogisch medewerker je ook treft, of naar welke locatie je kind ook gaat: de volgende 6 pedagogische principes zijn onze leidraad.

Zelfvertrouwen en zelfstandigheid

We nemen je kind niet alles uit handen, maar laten het zelf doen wat het zelf kan en helpen waar nodig. Zo groeit het zelfvertrouwen en helpen we je kind steeds zelfstandiger te worden.

Ruimte voor ontwikkeling

We ondersteunen je kind in zijn ontdekkingstocht en kijken wat het nodig heeft om zich te ontwikkelen op sociaal-emotioneel, creatief, cognitief en motorisch gebied. Daarbij geven we je kind zoveel mogelijk de ruimte om zelf ervaringen op te doen.

Veilig en geborgen

We zien je kind, benaderen het op een positieve manier en sluiten aan bij zijn behoeftes. We zorgen voor een emotioneel en fysiek veilige omgeving; een prettige, vertrouwde basis van waaruit je kind zich in zijn eigen tempo kan ontwikkelen.

Samen leven en leren

We bieden je kind alle kans om van en met andere kinderen te leren en samen te beleven, ervaren en plezier te maken. Dat lukt prima door de dynamiek op de groep; elke dag is de samenstelling weer anders. Zo ontwikkelt je kind zich op sociaal gebied bijna als vanzelf. We moedigen kinderen aan om samen te werken – hoe tof is het om als groep is voor elkaar te krijgen! En te genieten van elkaars aanwezigheid.

Gezond en in balans

We zorgen voor verantwoorde tussendoortjes en zetten een gezonde en gevarieerde lunch op tafel. Zo laten we kinderen in aanraking komen met nieuwe smaken en structuren en leren we hen zelf keuzes te maken. Daarnaast dagen we je kind uit om veel te bewegen. Dus natuurlijk gaan we elke dag naar lekker naar buiten.

Respect voor de ander en de wereld om je heen

We helpen kinderen verder te kijken dan hun eigen leefwereld en alten hen kennismaken met de diversiteit van de samenleving. Bijvoorbeeld door aandacht te besteden aan andere culturen, achtergronden, gezinssituaties en leefomstandigheden, maar ook natuur. Zo vergroten we beetje bij beetje hun wereld.