Wat kost het?
Natuurlijk ben je benieuwd wat het kost, de opvang van jouw kind. Dat hangt af van het soort opvang, het aantal dagen dat je afneemt en het pakket dat je kiest. En misschien kom je wel in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Of kun je – in het geval van peuteropvang – aanspraak maken op een ouderbijdrage van de gemeente of een peuterkorting.
Tarieven
– In dit overzicht vind je de tarieven van Kober van 2023. Meer informatie over de wijzigingen vind je hier.
De peuteropvang tarieven voor de verschillende gemeenten vind je hier.
Hoe wordt de kinderopvangtoeslag berekend?
Met deze infographic van 2019 brengt het ministerie van SZW overzichtelijk in beeld hoe de hoogte van de eigen bijdrage voor ouders wordt bepaald. Er staat informatie in over het uurtarief, de maximum uurprijs, kinderopvangtoeslag en de eigen bijdrage. Met een eenvoudige rekensom wordt uitgelegd hoe de eigen bijdrage voor ouders wordt berekend. Op deze pagina vind je meer informatie over de kinderopvangtoeslag.
Tip!
Download de Kinderopvangtoeslag app. Via de app kun je simpel, snel en veilig wijzigingen doorgeven, inzicht krijgen in je persoonlijke situatie én berichten ontvangen over je Kinderopvangtoeslag.
Kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang
Voor kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang heb je de keuze uit standaardpakketten van 52 of 40 weken. En dan zijn er nog aanvullende diensten en producten, zoals verlengde opvang en flexibele opvang. Vul hieronder de handige rekentool in. Met deze tool kun je uitrekenen hoeveel je maandelijks betaalt en wat je van de Belastingdienst terugkrijgt. De berekening van de bso uren is afhankelijk van het pakket dat je afneemt. Je kunt hier vinden hoe we dit aantal uren berekenen.
Peuteropvang
Voor de peuteropvang kom in aanmerking voor de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst. Als een van beide ouders niet werkt kom je in aanmerking voor de regeling van jouw gemeente. De tarieven voor peuteropvang variëren per gemeente. Kober kinderopvang maakt met elke gemeente aparte afspraken. Wil je weten wat je voor de peuteropvang van de gemeente kunt verwachten? Hier vind je alle informatie.
Inzetten van uren
Er zijn soms dagen dat je geen gebruik kunt of wilt maken van onze opvang. Bij Kober kun je deze dagen op een ander moment inzetten. Hoe we omgaan met deze uren en onder welke voorwaarden lees je in de spelregels over het inzetten van uren in de Ouderapp.
Wist je dat…
– wij op het kinderdagverblijf en de peuteropvang zorgen voor de luiers?
– het uurtarief inclusief eten & drinken, fruit & tussendoortjes is?
– je feestdagen en andere dagen dat je geen gebruik kunt maken van de opvang je deze uren op een ander moment mag inzetten? Kijk voor meer informatie in de spelregels.
Rekentool
Met onze rekentool reken je zelf uit hoeveel je maandelijks betaalt en wat je van de Belastingdienst terugkrijgt.
Houd je jaarinkomen en dat van je partner bij de hand. Je vindt deze gegevens op je loonstrook, jaaropgave of opgave inkomstenbelasting.
Tip!
Afhankelijk van je verzamelinkomen kán het voordeliger zijn om te kiezen voor een pakket van 52 weken in plaats van een pakket van 40 weken. Check met de rekentool wat in jouw situatie het meest gunstig is.