Spring naar content

Kinderopvang dagindeling en activiteiten

Hoe ziet een dag eruit bij de kinderopvang

’s Ochtends openen we de deuren om 07.30 uur. We verwelkomen de eerste kinderen, zwaaien papa of mama gedag en starten rustig op. We kijken vooral waar het kind zin in heeft: wil je kind ’s ochtends vroeg al lekker spelen in de speelhoek? Of liever een verhaaltje om rustig wakker te worden? Wij passen ons aan.

Wat vliegt de tijd! De kinderen van de bso gaan richting school. Op het kinderdagverblijf en de peuteropvang is het tijd voor een lekkere snack. Samen met de kinderen bereiden we dit voor, afhankelijk van de leeftijd delen we wat taakjes uit. Zo kunnen de kinderen helpen met het fruit pakken of even een doekje over de tafel heen halen. Als we zover zijn gaan we gezellig, samen aan tafel zitten. We eten rustig en kletsen tussendoor. Dit zijn twee vliegen in één klap: zo wordt de taalontwikkeling namelijk gestimuleerd!

Lees hier meer over onze kinderdagverblijven

Op het kinderdagverblijf en de peuteropvang gaan we nog even door

Voor sommige kinderen is het tijd voor een dutje tussendoor. Kober volgt de jongste kinderen goed in hun slaapritme. Zijn de anderen niet moe en hoeven ze niet te slapen? Dan gaan we lekker spelen! Bijvoorbeeld buiten, of binnen in de speelhoek. Samen spelen is een belangrijk principe van Kober. Zo leren de kinderen hoe ze moeten luisteren naar elkaar en hoe ze voor zichzelf op kunnen komen.

Voordat we het weten is het lunchtijd. Ook hier kijken we naar de kunnen van het kind en vragen we de kinderen om mee te helpen met bijvoorbeeld de tafel dekken. De kinderen mogen zelf kiezen wat er op de boterham gaat, maar wij kiezen wat er op tafel staat. Dit is in principe gezond en verantwoord. Dan breekt de middag aan. De allerkleinste gaan naar bed. Geen middagslaap meer nodig? Kom laten we een leuke activiteit doen! De activiteiten die we doen, hangt af van wat er die dag speelt. Regent het buiten? Dan maken we daar een speels moment van. Is er een mama zwanger? Dan leren we de kinderen daar wat over.

Lees hier meer over onze peuteropvang

Relaxen en spelen op de buitenschoolse opvang

Na schooltijd komen ook de kinderen van de bso langzaam binnen druppelen. Natuurlijk is er voor hen alle ruimte om even te relaxen en te genieten van een gezonde snack. We horen ze uit over hoe de dag was en bieden ze de mogelijkheid om mee te doen met verschillende activiteiten. Wil je even lekker niks doen? Ook helemaal prima! Een lange schooldag kan soms al intensief genoeg zijn.

We eindigen dag met een overdracht naar de ouders toe: hoe ging het? Tot de volgende keer!

Lees hier meer over onze bso's

Nieuwsgierig naar Kober kinderopvang? Kijk welke Kober locatie bij jou in de buurt zit!