Spring naar content

Spelenderwijs
leren en groeien

Voor kinderen van twee tot vier jaar
Als je kind twee jaar wordt, staat het te trappelen om de wereld te verkennen. Er is zoveel te zien en te ontdekken. Alle zintuigen staan op scherp. Hét moment om je kind te helpen basisvaardigheden te ontwikkelen. Op de peuteropvang krijgt je kind de kans om op onderzoek uit te gaan, ervaringen op te doen en grenzen op te zoeken. Binnen een groep met andere kinderen, maar wel in zijn eigen tempo. Spelenderwijs leert én groeit hij. Voor je het weet, is je kind een kleuter; klaar om naar de basisschool te gaan.

Vind je locatie

Iedere dag is anders

Er is van alles te doen op de peuteropvang. We hebben verkleed-, bouw- en ontdekhoeken. We lezen in prentenboeken en maken muziek met zelfgemaakte instrumenten. We gymmen en zingen. Je kind maakt op speelse wijze kennis met woorden, cijfers, kleuren en vormen. De materialen die we gebruiken, dagen je kind uit en helpen het via z’n spel op onderzoek uit te gaan.

Voorbereiding op de basisschool

De peuteropvang maakt de overgang naar de basisschool minder groot, ook omdat je kind leert met leeftijdsgenoten om te gaan. Onze pedagogisch medewerkers ondersteunen dit groepsproces. We bieden begeleiding bij het bijvoorbeeld zelf oplossen van ruzietjes. En we helpen je kind inzien dat je – ook al verschil je van elkaar – heel goed met een ander torens kunt bouwen.

VVE-voorschool

De voorschool is voor kinderen van 2,5 – 4 jaar met een (taal)achterstand die van het consultatiebureau een doorverwijzing hebben gekregen. Kober kinderopvang heeft op veel locaties met kinderdagverblijven en peuteropvang plekken gereserveerd voor de voorschool (VVE). Onze medewerkers van VVE zijn speciaal opgeleid om met de kinderen spelenderwijs en in kleine groepjes te werken aan taal, rekenen, motoriek en sociaal emotionele ontwikkeling. Voor meer informatie kijk je hier.

Onze collega Els vertelt je graag hoe een ochtend op de peuteropvang er ongeveer uit ziet. 

Fijn dat je er bent.

Waar wil je meer over weten?

Schrijf je in of plan een afspraak in om te komen kijken op de locatie bij jou in de buurt. Benieuwd wat kinderopvang in jouw situatie kost? Dat heb je zo berekend met onze rekentool.

marisa howenstine Cq9slNxV8YU unsplash

Wij zijn Kober.

Klein en groot tegelijk

Overal en altijd dichtbij

Bevlogen, betrouwbaar en betrokken

Eerlijk en maatschappelijk

Ruimte voor ontwikkeling

Handige informatie

Wel zo fijn om te weten. Staat de informatie waar je naar opzoek bent er niet bij? Neem contact met ons op of kijk bij de meest gestelde vragen en antwoorden.

Kinderdagverblijf
Onze kinderdagverblijven zijn open van 07.30 tot 18.30 uur. Een aantal locaties biedt de mogelijkheid deze met maximaal 30 minuten te vervroegen en/of te verlengen.

Peuteropvang
De openingstijden en dagen wisselen per locatie. Neem contact met ons op voor de locatie bij jou in de buurt.

Buitenschoolse opvang
Onze bso’s zijn aansluitend aan de sluitingstijd van school geopend tot 18.30 uur. In de schoolvakanties en op studiedagen zijn de bso’s geopend van 7.30 uur tot 18.30 uur. Heb je verlengde of vervroegde opvang nodig? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Op deze feestdagen zijn onze locaties gesloten:

  • Nieuwjaarsdag
  • Pasen, maandag 18 april 2022
  • Koningsdag, woensdag 27 april 2022
  • Hemelvaart, donderdag 26 mei 2022
  • Pinksteren, maandag 6 juni 2022
  • Kerst, maandag 26 december 2022

De peuteropvanglocaties zijn ook in de schoolvakanties gesloten.

Kan je kind een dag of dagdeel géén gebruik maken van de opvang, bijvoorbeeld door ziekte? Dan meld je deze dag af via de ouderapp. Hierdoor bouw je tegoed op. Dit tegoed kun je op een ander moment in hetzelfde kalenderjaar inzetten. Ook officiële feestdagen komen bij je tegoed te staan.

Het inzetten van opgebouwd tegoed is een service. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen. Dat betekent dat je alleen tegoed in kunt zetten als de groepsbezetting dit toelaat. We zetten geen extra pedagogisch medewerkers in. Is er in de eigen basis- of stamgroep geen plaats? Dan kijken we – in overleg met jou – of er in een andere groep plaats is.