Spring naar content

Algemene Voorwaarden

Onze Algemene Voorwaarden zijn opgesteld door de werkgeversverenigingen (Brancheorganisatie Maatschappelijke Kinderopvang), de Consumentenbond en BOinK (belangenvereniging van ouders in de kinderopvang) en zijn verplicht. De volgende onderdelen van Kober hanteren deze Algemene Voorwaarden die in 2016 zijn opgesteld:
Alle kinderopvang van Kober kinderopvang (kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang).

Download hier de Algemene Voorwaarden Kober kinderopvang.

General Terms and Conditions for Childcare – Day Nurseries and Nurseries providing Out-of-School Care

Aanvullende voorwaarden per 16-04-2024
Voor kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang hanteert Kober kinderopvang deze aanvullende voorwaarden.

These are the supplementary terms and conditions of Kober kinderopvang for nursery care, childcare and out-of-school care.

Betalingsvoorwaarden overblijven
Voor het overblijven hanteert Kober kinderopvang deze betalingsvoorwaarden.

Belastingdienst 
Misschien kom je wel in aanmerking voor kinderopvangtoeslag. Dit kun je navragen bij de belastingdienst. Als je in aanmerking komt, adviseren we je dit zo snel mogelijk aan te vragen op de site van de belastingdienst. Dit kan tot 3 maanden nadat de opvang gestart is.

Automatische incasso 
Kies voor het gemak van automatische incasso. Wordt jouw kinderopvangtoeslag rechtstreeks gestort op de rekening van Kober kinderopvang? Dan verrekenen wij dit met de automatische incasso. Kober incasseert dit bedrag op de 27e van de maand. Neem hiervoor contact op met het serviceteam via serviceteam@kober.nl of bel (076) 504 56 05.

Ouderapp
Kober kinderopvang maakt gebruik van de Ouderapp (van Konnect). Je kunt in de app foto’s bekijken die in de groep van je kind worden gemaakt, berichten lezen van pedagogisch medewerkers en zelf berichten sturen. Voor kinderen tot een jaar dient de Ouderapp ook als schriftje. Hier vind je meer informatie over het gebruik van de Ouderapp.

Plaatsingsbeleid Kober
Het plaatsingsbeleid zorgt voor een efficiënte, inzichtelijke en gestructureerde wijze van plaatsen van kinderen bij Kober kinderopvang (met uitzondering van de door bedrijven vast ingekochte kindplaatsen). Het plaatsingsbeleid is bedoeld als richtlijn voor het handelen van het serviceteam en de unitmanagers. Daarnaast kan deze informatie dienen als informatiebron voor medewerkers en klanten.

Herroepingsrecht  
Je kunt tot 1 maand voor de ingangsdatum de overeenkomst kosteloos annuleren. Vanaf de dag van ondertekening heb je 14 dagen het recht om de overeenkomst zonder opgave van reden per direct te herroepen. Je kunt dit doen via dit modelformulier of door een e-mail te sturen naar serviceteam@kober.nl. Als de opvang al is gestart binnen deze periode van 14 dagen, dan betaal je wel de dagen die zijn afgenomen. Na de herroepingstermijn van 14 dagen geldt een opzegtermijn van 1 maand, welke je verplicht bent te betalen. Tijdens de opzegtermijn kan er gewoon gebruik worden gemaakt van de opvang.