Spring naar content

Onze pedagogische visie

andrew seaman ey5zZOkYL0Q unsplash

Kijk op opvoeden

In de kindertijd wordt de basis gelegd voor de rest van het leven. Daarom is het belangrijk dat je kind goede begeleiding krijgt. Van jou als ouder. En van ons als professionals.
De 6 pedagogische principes van Kober zijn onze leidraad. Welke pedagogisch medewerker je ook treft, of naar welke locatie je kind ook gaat; bij Kober kinderopvang werken we allemaal en overal op dezelfde manier.

We doen je kind niet alles voor, maar laten het zelf doen wat het zelf kan en helpen het waar nodig. Zo groeit het zelfvertrouwen. Meer weten over hoe dit er in de praktijk uitziet? Je leest het hier.

We ondersteunen je kind in zijn ontdekkingstocht en kijken goed wat het nodig heeft om zich te ontwikkelen op sociaal-emotioneel, creatief, cognitief en motorisch gebied. We laten je kind zoveel mogelijk vrij. Hoe we dit op de groep doen, lees je hier.

We benaderen je kind op een positieve manier en creëren een veilige, geborgen sfeer. We geven aandacht, warmte en waardering en bieden duidelijkheid en structuur. Dit kan op veel verschillende manieren. Nieuwsgierig? In deze blog lees je meer.

We geven kinderen de ruimte om van en met elkaar te leren en plezier te maken. Samen met de kinderen zoeken we naar manieren om hun spel te verrijken. Zo ondersteunen we het groepsproces. Ook zorgen we voor een sfeer waarin kinderen betrokken raken bij elkaar en inzicht krijgen in zichzelf en de ander. Meer weten? Je leest het in deze blog.

We ondersteunen de natuurlijke groei en ontwikkeling van je kind en maken bewuste keuzes in eten en drinken. We gaan elke dag naar buiten en geven kinderen de ruimte om voldoende te bewegen. Hoe we dat voor alle leeftijden doen, vertellen we in deze blog.

We laten je kind kennismaken met de achtergrond en cultuur van andere kinderen, met de natuur en met de wereld. We leren kinderen anderen in hun waarde te laten en zelf conflicten op te lossen en grenzen te stellen. Daarnaast stimuleren we gewenst gedrag. Door ongewenst gedrag zien we wat je kind nog te leren heeft.

Kijk op inrichting

Heb je al eens binnen gekeken bij een van de nieuw ingerichte locaties van Kober kinderopvang? Dan weet je dat we van rustige kleuren houden, een heldere indeling, en mooie materialen. Stuk voor stuk bewuste keuzes. De inrichting is volledig gebaseerd op de 6 pedagogische principes.