Spring naar content

Nieuw: samen fit, energiek en in balans met het vitaliteitsprogramma van Kober

3 februari, 2022

Met een drukke baan en vol privéleven kun je jezelf wel eens voorbijlopen. Het is dan goed opletten dat je wel gezond blijft. Daarom lanceert Kober een nieuw vitaliteitsprogramma voor alle collega’s om hen te inspireren en ondersteunen bij een gezonde leefstijl.

“Al onze collega’s krijgen dit jaar toegang tot een nieuw, laagdrempelig en energiek vitaliteitsprogramma”, vertelt Arthur Faessen, Manager HR bij Kober. “In het programma vragen we aandacht voor drie belangrijke onderwerpen: beweegactiviteiten, gezonde voeding en ondersteuning voor mentale balans.”

Aandacht voor beweging, voeding en ontspanning

“We starten met dit vitaliteitsprogramma omdat we willen dat alle collega’s zich goed voelen”, legt Arthur uit. “Onze mensen zijn het hart van onze organisatie. Daar zijn we zuinig op en willen we goed voor zorgen. Daarom organiseren we in het programma allerlei workshops, webinars en informele activiteiten rondom het thema vitaliteit. Denk aan mindfulnesstraining, wandelingen of inspiratie voor gezond eten. Voor ieder wat wils.”

Zelf activiteiten kiezen

Als aftrap van het programma bezorgt Kober begin februari op alle locaties extra vitamines voor een gezonde break. Vervolgens wordt stapsgewijs de inhoud van het vitaliteitsprogramma bekend gemaakt. Projectleider en HR-adviseur Sylvia Vergunst vertelt: “Collega’s kunnen vrijblijvend aan allerlei verschillende onderdelen deelnemen. Ze mogen zelf de onderdelen uit het programma kiezen die zij nuttig vinden. Daarnaast kunnen ze natuurlijk gebruik blijven maken van de al bestaande vitaliteitsmogelijkheden bij Kober.

Ervaringen delen met collega’s

Kober daagt collega’s ook uit om elkaar te inspireren met voorbeelden die hen helpen fit en gezond te blijven. “We hebben het Hart van Kober in het leven geroepen”, legt Sylvia uit. “Dit doorgeefhart doet telkens een andere Kober-locatie aan, waarna het team op die vestiging een vitaliteitstip, -voorbeeld, -inspiratie, -verhaal of -wens mag delen met collega’s. Daarna geven zij het hart door aan een andere Kober-locatie. Zo doen we dit programma echt samen en inspireren we elkaar om goed voor onszelf te zorgen.”

Wil je meer weten over het vitaliteitsprogramma? Neem dan contact met ons op via info@kober.nl.