Spring naar content

Kober zoekt tachtig groepshulpen

11 januari, 2022

Het werk in de kinderopvang vraagt veel van pedagogisch medewerkers. Om de werkdruk op de locaties te verlagen, gaat Kober met groepshulpen werken. In januari start Kober de zoektocht naar zeker tachtig nieuwe medewerkers.

“Het werk in de kinderopvang kan soms best druk en hectisch zijn”, vertelt Arthur Faessen, Manager HR bij Kober. “De wettelijke eisen zijn aangescherpt. Ook onze eigen lat ligt steeds hoger. Onze mensen willen zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan de kinderen en hun ouders. Ze willen kwaliteit leveren. Tegelijkertijd merken ze dat daar niet altijd tijd voor hebben omdat de werkdruk hoog ligt.” Om de teams wat meer ademruimte te geven, gaat Kober met groepshulpen werken.

Groepshulp

Een groepshulp is een collega die het werk van de pedagogisch medewerkers op allerlei manieren ondersteunt. Denk daarbij aan licht huishoudelijk werk en het bewaken van de voorraad. Maar ook het helpen bij het begeleiden van kinderen bij het buitenspelen behoort tot de taken van een groepshulp.

De nieuwe medewerkers krijgen geen verzorgende taken. “Als groepshulp heb je een andere rol dan een pedagogisch medewerker”, legt Faessen uit. “Waar de pedagogisch medewerker zich vooral richt op de kinderen, zorgen onze groepsondersteuners er juist voor dat alle andere zaken soepel verlopen. Onze ideale kandidaat is iemand die het leuk vindt om onderdeel te zijn van het team en enthousiast wordt van werken in een omgeving met kinderen.”

Tachtig vacatures

Om aan de vraag te voldoen heeft Kober ruim tachtig groepshulpen nodig. Arthur Faessen voorziet geen problemen bij het vinden van die mensen. “Dat gaat zeker lukken. Het is fijn werk bij een prettige, professionele werkgever. Je krijgt allerlei mogelijkheden om te groeien en te leren. Je kunt deze rol zien als een mooie eerste stap in een carrière bij Kober.”

De beslissing om met groepshulpen te gaan werken, heeft geen invloed op het bedrag dat ouders betalen voor kinderopvang. Faessen: “Wij hebben geen winstoogmerk. Het rendement dat we maken, investeren we in kwaliteit. Dit is daar een goed voorbeeld van.”

Ontzettend veel leuke reacties ontvangen!

We hebben veel reacties ontvangen op de vacature. Op dit moment vinden de gesprekken plaats. Daarom is het niet meer mogelijk om op de vacature te reageren.

Meer weten over werken bij Kober?

Bekijk hier de video over werken bij Kober.