Peuteropvang het Talent: spelen met taal

Verven in de schildershoek, liedjes zingen, oefenen met woorden en met je handen in het ‘voelbad’: bij peuteropvang het Talent maken we werk van de ontwikkeling van jouw kind. We stimuleren alle zintuigen en hebben vooral veel aandacht voor taal. Waar zit je neus? Wat voor kleur is dit? De woordkaarten op de groep ondersteunen ons daarbij. Bovendien bespreken we regelmatig met de leerkrachten van basisschool Het Talent met welke woorden we aan de slag gaan. Ook stemmen we thema’s op elkaar af. Zo bereiden we je peuter voor op een soepele overgang naar de kleuters.

Of er ook ruimte is voor vrij spel? Natuurlijk! De aantrekkelijk ingerichte groepsruimte nodigt uit om op ontdekkingstocht te gaan. Verder zijn we elke dag te vinden op de grote buitenspeelplaats én doen we spelletjes in de speelzaal van de school.

Goed om te weten

  • We bieden voor- en vroegschoolse educatie (VVE) aan. Om hiervoor in aanmerking te komen, is een verwijzing van het consultatiebureau nodig.
  • We betrekken ouders actief bij de peuteropvang. We nodigen hen bijvoorbeeld uit om de verjaardag van hun kind op de groep mee te vieren. Ook organiseren we voorleesmomenten en spelinloop.

Meer weten over peuteropvang bij Kober? Je leest het hier.