Spring naar content

Fysiomore en Kober kinderopvang van start met project “Sportieve heldjes”

16 november, 2021

Kober kinderopvang en Fysiomore Breda lanceerden dinsdag 16 november het project “Sportieve heldjes”. De pilot start op locaties Woelwater en de Sjoester in Etten-Leur. Het project richt zich op diverse gezondheidsaspecten. Items zoals gezonde voeding, voldoende bewegen en werken in teamverband komen aan bod. De samenwerking betreft zowel ondersteuning aan kinderen, als de begeleiding en ondersteuning van medewerkers van Kober kinderopvang.

Sportieve heldjes voor kinderen van 2-5 jaar

Op de locaties Woelwater en de Sjoester van Kober kinderopvang in Etten-Leur, geeft de gediplomeerd kinderfysiotherapeute sportles aan kinderen van wie de ouders hiervoor toestemming geven. Gedurende 6 weken krijgen kinderen tijdens schooltijd een extra beweegmoment aangeboden. Tijdens de lessen wordt (extra) individuele aandacht besteed aan de ontwikkeling van onder andere motoriek, sociaal-emotionele vaardigheden en zelfvertrouwen. Plezier in bewegen staat bij Sportieve heldjes voorop.

Danielle Dinkelman, unitmanager bij Kober kinderopvang: “Bij Kober kinderopvang ondersteunen we de natuurlijke groei en ontwikkeling van je kind en maken we bewuste keuzes in eten en drinken. Het programma met Fysiomore sluit heel goed aan op deze visie. Een professionele partner met specialistische kennis op dit vlak is prettig en versterkt onze kwaliteit. We werken daarnaast net als altijd graag samen met ouders. Als daar behoefte aan is, kunnen we met hen bepalen wat nodig is voor een optimale ontwikkeling van hun kind.”

Themaweek gezonde voeding

Een ander onderdeel van de samenwerking is het ontwikkelen van een themaweek over gezonde voeding. Dit richt zich op de kinderen, maar ook op het voedingspatroon van medewerkers van Kober kinderopvang. Dinkelman: “Vitaliteit van onze medewerkers is een belangrijk speerpunt voor onze organisatie. Daarom is het, zeker in deze tijden van personeelskrapte, van belang dat onze medewerkers lekker in hun vel zitten en zich goed voelen. Voeding en natuurlijk ook beweging staan hierbij centraal.”

Meer informatie

Op de website van Fysiomore is meer informatie te vinden over hun werkwijze en aanpak. Kijk op www.fysiomore.nl