Spring naar content

Kinderopvangtoeslag

Alles wat je moet weten over de Kinderopvangtoeslag

Het is belangrijk dat je (tijdig) veranderingen in jouw situatie doorgeeft aan de Belastingdienst. Als je bijvoorbeeld wijzigingen in je inkomen of opvanguren vergeet door te geven aan Toeslagen, krijg je te veel of te weinig toeslag.

Hoe werkt Kinderopvangtoeslag?

  • In deze animatie legt Steffie dat eenvoudig uit. Ook zie je daarin waarom het zo belangrijk is dat je wijzigingen in jouw situatie altijd meteen doorgeeft.
  • Kinderopvangtoeslag ontvangen: waar moet je op letten? Deze infographic laat het je zien.
  • Wijzigingen doorgeven? Dat kan heel gemakkelijk en snel.  Denk bijvoorbeeld aan veranderingen in inkomen en opvanguren. Lees hier wat je moet doen.
  • Alles vind je ook terug in de Toolkit die ontwikkelt is door Belangenvereniging van Ouders in Kinderopvang (BOINK).

Information in EnglishPolski, Україна, Россия or العربية 

Toeslagen app
Download de Toeslagen app. Via de app kun je simpel, snel en veilig wijzigingen doorgeven, inzicht krijgen in je persoonlijke situatie én berichten ontvangen over je toeslagen, en dus ook over je kinderopvangtoeslag.

Persoonlijke begeleiding door Belastingdienst
Kun je wel wat extra hulp gebruiken? De Belastingdienst kan je ondersteunen door samen met jou je toeslaggegevens te bespreken. Wil je hiervoor in aanmerking komen, neem dan contact met ons op via serviceteam@kober.nl.

Heb je een vraag over het aanvragen van toeslag of over het recht op toeslag? Dan kun je bellen met de Belasting Telefoon via 0800-0543 of kijk op toeslagen.nl

Goed om te weten 

Bron: Toeslagen 

Voor antwoorden op veelgestelde vragen verwijzen we je naar deze pagina. Als je het zoekwoord ’toeslag’ ingeeft verschijnen de vragen en antwoorden hierover.