Veelgestelde vragen
Hoe lang is de aanvraaglijst?
Bij Kober kinderopvang hebben we het niet over een wachtlijst maar over een aanvraaglijst. Het verschilt per locatie hoe lang de aanvraaglijst is. Een lange aanvraaglijst hoeft niet per se te betekenen dat het lang duurt voor je een plek hebt.
Of er voor jouw kind een plaats beschikbaar is, hangt af van:
- het aantal kinderen met een aanvraag voor die locatie;
- de dagen waarop je opvang nodig hebt. Maandag, dinsdag en donderdag zijn over het algemeen drukke dagen. Woensdag en vrijdag zijn meestal minder druk.
- de doorstroom van kinderen naar een andere groep of locatie;
- voldoende beschikbare pedagogisch medewerkers.
Zodra er plaats beschikbaar is, neemt het serviceteam contact met je op zodat jullie de opvangmogelijkheden kunnen bespreken.
Op welke dagen kan mijn kind niet naar de opvang (sluitingsdagen)?
Jaarlijks bepalen we de sluitingsdagen van Kober kinderopvang. Dit zijn de nationale feestdagen en sinds dit jaar 2 studiedagen. Op deze dagen is de kinderopvang gesloten. Kober heeft deze dagen in het tarief verwerkt, wat betekent dat je als ouder voor de sluitingsdagen betaalt. Omdat je op deze dagen geen gebruik kunt maken van de opvang, compenseren we deze dagen. Je ontvangt hiervoor optionele uren. Zodra de studiedag bekend is, meldt de locatie je kind af en krijg je optionele uren. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen.
Meer informatie over de inzet van optionele uren lees je hier.
Kan ik de uren van die studiedagen op andere momenten inzetten?
Ja, dat kan. Zodra de datum bekend is, meldt de locatie jouw kind af voor deze studiedag. Deze uren worden automatisch bijgeschreven in de Ouderapp als optionele uren. Vanaf dat je kind is afgemeld, kun je deze uren tot 6 maanden na de studiedag inzetten. Hier lees je meer over het inzetten van uren.
Wanneer hoor ik wanneer mijn locatie een studiedag heeft?
Alle Kober-locaties hebben in 2023 de mogelijkheid om twee studiedagen in te zetten. Deze dagen stemmen we altijd vooraf af met de lokale oudercommissie. We informeren ouders minimaal 4 weken van te voren.
Waarom heeft Kober eigen studiedagen?
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers zich kunnen ontwikkelen. Op een Kober studiedag geven wij onze medewerkers tijd en ruimte om te werken aan verdere deskundigheidsbevordering. De locatie is dan gesloten, je kind kan niet naar de opvang komen.
Brengt Kober een feestdag in rekening?
In jouw contract is vastgelegd welke dagen je opvang afneemt. Die uren brengt Kober jou in rekening.
Het kan voorkomen dat jouw opvangdag op een feestdag valt. Je betaalt dan voor deze uren terwijl de locatie gesloten is. Je hebt voor deze dag overigens ook recht op kinderopvangtoeslag.
We willen je hierin graag tegemoet komen. Valt jouw opvangdag op een feestdag waarop de locatie gesloten is? Dan mag je deze uren van ons op een ander moment inzetten. We noemen dit feestdagen compensatie. Je kunt alleen uren inzetten als de bezetting op de groep het toelaat. Kijk voor de spelregels voor het inzetten van uren in de Ouderapp onder ‘mijn vestiging’.
Maximum uurprijs overheid
De overheid geeft een tegemoetkoming in de kosten voor de kinderopvang tot een maximaal te vergoeden uurtarief. Dit is de maximum uurprijs. Wat het maximum is, hangt af van de soort opvang.
In 2023 is de maximum uurprijs voor de kinderdagopvang € 9,12 en voor de buitenschoolse opvang (nso en vso) € 7,85.
Biedt Kober flexibele eindtijden aan?
Kober hanteert één vaste eindtijd van 18.30u. We bieden de kinderen elke middag een zorgvuldig gekozen activiteitenprogramma aan, gericht op de ontwikkeling van en het plezier voor kinderen. Daarbij gaan we uit van een vaste eindtijd voor de hele groep, zodat de activiteiten optimaal worden beleefd en we hiervoor ook voldoende tijd hebben. Flexibele eindtijden zorgen bovendien voor onrust op de groepen en administratieve werkdruk voor onze medewerkers.
Het staat je uiteraard vrij om je kind eerder op te halen, maar onze contractuele eindtijd is 18.30u.
Hoe werkt de berekening van de uren op de bso?
De berekening van de bso uren is afhankelijk van het pakket dat je afneemt. Hier leggen we uit hoe we dat berekenen.
Waar kan ik mijn contract of factuur terugvinden?
Ben je op zoek naar een factuur of contract voor de opvang van je kind(eren)? Volg dan de volgende stappen.
Alle facturen en getekende contracten versturen we via e-mail. Deze worden opgeslagen in je persoonlijke online omgeving op het ouderportaal. Je kan hier op 2 manieren komen: via kober.ouderportaal.nl of via de ouderapp.
Via kober.ouderportaal.nl
a) Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.
b) Klik op “Mijn gegevens -> Mijn documenten”.
Via de ouderapp
a) Log in met de gebruikersnaam en wachtwoord.
b) Als je bent ingelogd, klik je op: “Overig -> Naar ouderportaal”.
c) Eenmaal op het ouderportaal kies je: “Mijn gegevens -> Mijn documenten”.
Heb je nog geen toegang tot de ouderapp? Volg dan dit stappenplan.
Stap 1
Download de Ouderapp (van Konnect) gratis in de App Store (Apple) of PlayStore (Android).
Stap 2
Als je de eerste keer inlogt vraagt het systeem om een server. Hier vul je de volgende url in: kober.ouderportaal.nl.
Daarna log je in met de toegestuurde gebruikersnaam (ons bekend e-mailadres) en het wachtwoord. Het systeem vraagt je daarna om je wachtwoord te wijzigen. Heb je geen wachtwoord ontvangen of weet je deze niet meer dan kan je een nieuwe opvragen door op “wachtwoord vergeten” te klikken.
Stap 3
Met je gebruikersnaam en nieuwe wachtwoord kun nu zowel op het ouderportaal als de Ouderapp inloggen.
Na ingelogd te zijn klik je op: “Overig -> Naar ouderportaal”.
Eenmaal op het ouderportaal kies je: “Mijn gegevens -> Mijn documenten”.