Spring naar content

Veelgestelde vragen

Brengt Kober een feestdag in rekening?

In jouw contract is vastgelegd welke dagen je opvang afneemt. Die uren brengt Kober jou in rekening.
Het kan voorkomen dat jouw opvangdag op een feestdag valt. Je betaalt dan voor deze uren terwijl de locatie gesloten is. Je hebt voor deze dag overigens ook recht op kinderopvangtoeslag.

We willen je hierin graag tegemoet komen. Valt jouw opvangdag op een feestdag waarop de locatie gesloten is? Dan mag je deze uren van ons op een ander moment inzetten. We noemen dit feestdagen compensatie. Je kunt alleen uren inzetten als de bezetting op de groep het toelaat. Kijk voor de spelregels voor het inzetten van uren in de Ouderapp onder ‘mijn vestiging’.

Hoe werkt het inzetten van optionele uren in de Ouderapp?

De spelregels voor het inzetten van optionele uren/vakantie uren of feestdagencompensatie van het kinderdagverblijf, peuteropvang en buitenschoolse opvang vind je hier.

Binnen welke periode kan ik optionele uren inzetten?

Kan je kind een dag of dagdeel géén gebruik maken van de opvang, bijvoorbeeld door ziekte? Dan meld je deze dag af via de Ouderapp. Hierdoor bouw je optionele uren op. Deze uren kun je op een ander moment inzetten. Ook officiële feestdagen mag je op een ander moment inzetten. Dit noemen we feestdagen compensatie.

Het inzetten van deze optionele uren of feestdagen compensatie is een service. Je kunt hier geen rechten aan ontlenen. Dat betekent dat je alleen uren in kunt zetten als de groepsbezetting dit toelaat. We zetten geen extra pedagogisch medewerkers in. Is er in de eigen basis- of stamgroep geen plaats? Dan kijken we – in overleg met jou – of er in een andere groep plaats is.

Het is prettig als je altijd aan ons doorgeeft wanneer je kind niet komt. Dan kunnen andere ouders mogelijk hun optionele uren of feestdagen compensatie inzetten en heb je zelf – op een ander moment – ook deze mogelijkheid. Zo doen wij er alles aan om je tegoed in te kunnen plannen. De spelregels voor het inzetten van tegoed vind je hier en in de Ouderapp.

Wat is de URL van de Ouderapp?

Wil je de Ouderapp op een nieuwe of andere telefoon downloaden? Volg dan onderstaande stappen:

Stap 1
Download de Ouderapp (van Konnect) gratis in de App Store (Apple) of PlayStore (Android). Maak je gebruik van Windows of wil je liever online het ouderportaal bekijken? Ga dan naar kober.ouderportaal.nl. De Ouderapp en het ouderportaal bevatten dezelfde informatie, alleen de manier waarop je inlogt is verschillend. In de app vind je een link naar het ouderportaal.

Stap 2
Als je de eerste keer inlogt vraagt het systeem om een server. Hier vul je de volgende url in: kober.ouderportaal.nl. Daarna log je in met de toegestuurde gebruikersnaam en het wachtwoord. Het systeem vraagt je daarna om je wachtwoord te wijzigen.

Stap 3
Met je gebruikersnaam en nieuwe wachtwoord kun nu zowel op het ouderportaal als de Ouderapp inloggen.

Is de Ouderapp veilig?

Ja, de Ouderapp biedt een veilige en afgeschermde omgeving om informatie met ouders te delen. Kober kinderopvang en ouders vinden de privacy van hun kind erg belangrijk. Ouders stellen het niet op prijs om ongevraagd informatie over en foto’s van hun zoon of dochter op internet terug te vinden.

Bij de ontwikkeling van de app zijn hoge eisen gesteld aan de beveiliging. Hierdoor bepalen we als organisatie zelf welke ouders en medewerkers toegang hebben tot welke informatie. Daarnaast worden alle gegevens beveiligd opgeslagen.

Hoe kan ik op mijn Windows telefoon het beste de Ouderapp gebruiken?

Je kunt het ouderportaal het beste openen in Google Chrome. Wanneer het scherm niet helemaal weergegeven kan worden, kun je het scherm draaien om het hele beeld zichtbaar te maken. Ook kun je het ouderportaal eenvoudig openen op een laptop, pc of tablet.

Wat is de Ouderapp?

De Ouderapp is een hulpmiddel in de communicatie met ouders. Kober kinderopvang staat voor kwalitatief goede en leuke kinderopvang. Daarnaast streven we naar optimale communicatie met ouders.

Tijdens een dag bij Kober willen we je graag een zo goed mogelijk beeld geven van wat je kind doet en meemaakt. Als je je kind komt brengen of halen hebben we uiteraard nog steeds persoonlijk contact, maar de Ouderapp gaat ons helpen.

De Ouderapp is een aanvulling op het contact met jou als ouder:

  • Je kunt foto’s bekijken die in de groep van je kind gemaakt zijn.
  • Je kunt berichten van pedagogisch medewerkers lezen en zelf ook berichten sturen.
  • Voor kinderen tot een jaar schrijven we een uitgebreid digitaal schrift waarin je bijvoorbeeld slaaptijden en eetmomenten kunt zien.
  • Voor de buitenschoolse opvang vind je vaak de aankondigingen voor de activiteiten in de Ouderapp.
  • Ook nieuws en nieuwsbrieven vind je hier.
  • Je kunt je kind afmelden via de app.
  • Je kunt opvang op andere dagen aanvragen via opgebouwd tegoed.
  • Ook vakanties regel je heel makkelijk via de app.
  • Alle informatie is altijd beschikbaar. je vindt hier contracten, jaaropgaven en facturen.

Hoe ontvang ik mijn inloggegevens?

Nieuwe ouders ontvangen hun inloggegevens per e-mail ongeveer 6 weken voor de start van de kinderopvang. Let op: deze mail ontvang je van Konnect, de ontwikkelaar van de app. De eerste keer kun je direct een persoonlijk wachtwoord aanmaken.

Waar kan ik de Ouderapp downloaden?

Je kunt de Ouderapp gratis downloaden in de Apple Store en de Google Playstore. Als je gebruik maakt van een Windows telefoon kun je het ouderportaal via internet raadplegen. Ga naar http://kober.ouderportaal.nl en log in met je persoonlijke inlog gegevens. Je kunt ook eenvoudig op deze manier het ouderportaal openen via internet op je pc, laptop of tablet (als je de app niet kunt of wilt downloaden).

In de Ouderapp en op het ouderportaal vind je dezelfde informatie.